en despuesdegoogle

Com seguir cent webs i llegir-les amb un cop d’ull

T’agrada consultar uns quants diaris. Ara, Ultima Hora, ctxt, La Vanguardia, eldiario.es, El Mundo, lamarea.com, El País i tants d’altres. Ho fas esporàdicament i de forma desordenada: massa fonts informatives per gestionar-les amb comoditat. Així, acabes llegint un o dos diaris. Però queden els blogs, les pàgines personals i webs que tracten temes que t’interessen. Un càstig, una maldició, una heroïcitat.
Abrumador. El que hauria de ser una experiència gratificant i enriquidora es converteix en un exercici de superivència: com seguir tants fils sense haver de descartar-ne un munt cada dia?

La solució és diu RSS, un sistema de publicació que integren tots els mitjans digitals. Tu tries: anar a llegir cada una de les pàgines web en el format HTML de tota la vida o reunir-les en format RSS de forma personalitzada a una sola pàgina, que actualitza totes les fonts automàticament sense que hagis de recarregar o tornar visitar cada una de les pàgines.
Per tal de fer aquesta feina existeixen els lectors RSS, programes que es dediquen justament a això: gestionar, ordenar, categoritzar i mostrar totes aquelles webs que tu decideixes per tal de poder accedir-ne amb un cop d’ull.
Hi ha molts programes lectors RSS. Alguns s’instal·len a l’ordinador (Linux, Mac, Win), tablet o mòbil (Android, iOS)
Altres funcionen online, sense necessitat d’instal·lar res. Aquesta és la meva solució preferida. El més popular dels lectors online era Google Reader, però ja no funciona.

Tammateix, m’agradava més Feedly, el lector que seguesc emprant. Pots identificar-te amb el teu compte de Google i començar a afegir pàgines, organitzades en les categories que vulguis crear per facilitar-ne la consulta.
A l’esquerra tens el menú de navegació. Per afegir (o cercar) pàgines, clic sobre el botó superior Discover and Follow. Per organitzar-les, clic sobre Organize sources a la part inferior. Cada categoria es pot desplegar o replegar, de forma que la navegació resulta d’allò més còmoda.

feedly

Bonus: Alternativas a Feedly: los 7 mejores lectores de feeds RSS

deja tu comentario

Comentario